dijous, 13 de setembre del 2007

28a edició de la Matagalls-Montserrat

La 28a edició de la Matagalls-Montserrat, organitzada pel Club Excta. de Gràcia, es durà a terme els propers 15 i 16 de setembre. La prova, una de les més conegudes de les que es celebren a Catalunya, serà puntuable un any més per la 10a Copa Catalana de Caminades de Resistència. L'any 2006 van participar 2.699 persones, una d'elles va fer la travessa en menys de 9 hores.


El passat 12 de juliol a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) de Barcelona, va tenir l’acte de presentació de la imatge de la XXVIII edició de la Matagalls Montserrat 2007.

Ja dimarts 4 de setembre a l'Auditori del Parlament de Catalunya personalitats de diferents institucions van donar suport a una de les activitats esportives amb més tradició i participació al país. A l'acte que va presidir Ernest Benach, president del Parlament, hi eren presents entre d'altres el conseller de Governació, Joan Puigcercós, la secretaria general de l'Esport, Anna Pruna, el secretari d'Institucions Penintenciàries, Albert Batlle o el diputat al Congrés i exsecretari general de l'Esport, Josep Maldonado.

Durant l’acte, a més de Benach, han intervingut el promotor de la Travessa, Carles Albesa; el director tècnic de Geo Virtual, Josep Ventura; la directora de la Matagalls -Montserrat, Pilar López; el sotsdirector de l’Hospital General de Catalunya, Raul Muñiz, i el president del Club Excursionista de Gràcia, Francesc Sanahuja.

El Rostre Humà de la Matagalls

La Matagalls a través dels rostres dels seus participants. És el títol del Projecte fotogràfic del Grup Senderista Barberà sobre l'edició d'aquest any de la Travessa de Muntanya Matagalls-Montserrat. Ana Vilas, Josep Viladot, Xavier Albiac, Lluís Fradera, Joan Pou i Salva Pou, entre altres, seran els responsables d'acostar les fotos dels participants a les pantalles dels ordinadors.

El projecte es complementarà amb les aportacions dels internautes participants en la Travessa. La web del projecte és: http://matagalls.blogspot.com I les fotos els penjarem en: http://picasaweb.google.com/matagalls.montserrat


Un recorregut exigent

El recorregut de la Matagalls-Montserrat és sens dubte un dels més exigents de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, amb una distància de 83.6 km i un desnivell acumulat de més de 5980 m.

Als 6 punts d’avituallament previstos hi haurà tant productes sòlids (entrepans variats, galetes, fruita, empanada, codony,…) com líquids (aigua, te, brou, cafè soluble, iogurts per beure…). No obstant, no hi haurà el mateix a tots els avituallaments, ja que s’adaptarà el tipus de menjar i de beguda a l’hora de pas per aquell punt.


De totes maneres, degut a l’exigència del recorregut i el temps que es triga en completar-lo, l’organització aconsella dur a la motxilla alguna cosa de menjar i beure. Enguany, els avituallaments estaran situats a Can Janot, al Coll de Poses, a Sant Llorenç Savall, al Camí Moliner, a Vacarisses i al Monestir de Montserrat (709 m).

Pel que fa als controls, 10 en total, estaran situats a l’Alzina de la Calma, Pla de la Garga, Casa de la Rovireta, L’Era de les Cases, Pista del Dalmau, Coll de grua, Collet del Queixal, Les Vendranes, Hostal de la Creu i Pista de l’Aigua.

Notícia elaborada per la FEEC

Més informació a http://www.cegracia.cat/mm07/