dimarts, 9 d’octubre del 2007

La Matagalls en 9 hores 52 minuts


El passat mes de setembre es va celebrar una de las proves més populars de la Copa Catalana de Caminades de Resistència i de Catalunya, la Matagalls Montserrat . Milers de catalans es van preparar les últimes setmanes i inclús mesos per complir un objectiu comú, acabar en menys de 24 hores els 82,8 Kms que separen el Matagalls de Montserrat.

Però dins d´aquest gran grup de participants es troba un altre grup, amants de les curses de ultra distancia en muntanya, que acostumen a participar en aquest tipus de marxes de resistència degut a que a Catalunya no existeixen proves competitives d’aquestes mateixes característiques.

Entre aquests últims em trobava jo, en Xesc Terés que tornava del Ultra Trail del Montblanc ( 163 Km, non stop amb 8.900 mts de desnivell positiu ). Aquest any tenia el objectiu d’intentar baixar de les 10 hores, cosa que l´ any anterior no havia aconseguit degut a la fatiga del UTMB que em va passar factura, però aquest any tot semblava ser diferent.


Les sensacions eren bones i per primer cop tenia la gran ajuda d’un entrenador, en Ricard Vila. Conjuntament havíem planificat per arribar en les millors condicions possibles i intentar que el cansanci de les 31 hores del Montblanc realitzades només 20 dies enrere, no fes acte de presencia.

A l’hora de la sortida, gran sorpresa, em trobo amb el meu gran amic Xavi Marina al que feia mes d’un any que no havia vist. Llògicament decidim sortir junts com altres vegades havíem fet, com per exemple a Cavalls del Vent l’any passat o la Marató de Sables el 2.005.

Sortim molt mentalitzats de baixar de les 10 hores però el primers kilòmetres anem mes lents del previst i no és ben bé fins el km 50 quan agafem el ritme previst. En els últims 33 Km desprès de que el Ricard ens indiqui que per temps anem primers i que si apretem les dents podem baixar de les 10 hores ens buidem del tot. La pujada a Montserrat es fa dura però mantenim el ritme per aconseguir l’objectiu.

Finalment objectiu complert 1ª posició per nosaltres i 9 hores 52 de crono.

Gracies Ricard i Xavi.


Xesc Terés.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En la seva concepció la MM és una travessa i no una cursa.
Ho sento nano, no hi ha primer, ni segon, ......excepte en la teva classificació personal.
Senzillament arribats o no arribats en menys de 24 h.